Gevelisolatie

Spouwisolatie valt onder gevelisolatie. Slechts de helft van alle gevels, tussenmuren en zijmuren van woningen in Nederland zijn echt goed geïsoleerd. En dat terwijl het isoleren van de gevel vele niet te onderschatten voordelen heeft. Echter, het isoleren van de gevel wordt vaak gezien als een fikse kostenpost. Dit is een kortzichtige conclusie. Zeker in relatie tot het rendement dat gevelisolatie je doet behalen, valt de investering alleszins mee.

Voordelen gevelisolatie

Het belangrijkste voordeel dat het isoleren van de gevel je biedt, is het voorkomen van warmteverlies. Je zult beduidend minder uitgeven aan stookkosten, omdat er minder warmte uit jouw woning verloren gaat. Daarnaast biedt gevelisolatie meer wooncomfort, aangezien je minder last hebt van koude muren en de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Maar ook ben je minder belastend voor het milieu, omdat er middels gevelisolatie reductie van CO2-uitstoot plaatsvindt.

Soorten gevelisolatie

Gevelisolatie kent in principe 3 soorten: binnenisolatie, buitenisolatie en spouwmuurisolatie. Bij binnenisolatie wordt de muur van de woning aan de binnenkant geïsoleerd, en is de meest eenvoudige manier van isolatie (ook wel wandisolatie genoemd). De isolatiewaarde van binnenisolatie is daarentegen het minst groot. Bij buitenisolatie wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenmuur geplaatst via gevelbekleding. De wijze van isoleren werkt een stuk beter dan binnenisolatie. Tenslotte is er spouwmuurisolatie, de meest gangbare manier van gevelisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur van de woning aangebracht.

De verschillende soorten gevelisolatie hebben logischerwijs ook verschillende prijzen. In de regel geldt binnenisolatie als de meest goedkope vorm van gevelisolatie, en buitenisolatie als duurste optie. De prijs van spouwmuurisolatie ligt gemiddeld rond de €10 euro tot €17 euro per m2 van de te isoleren oppervlak. Er is mogelijk ook een subsidie te verkrijgen op isolatie, waardoor de terugverdientijd korter wordt.

Prijzen gevelisolatie

De prijs van gevelisolatie is van meerdere factoren afhankelijk. Allereerst hangen de kosten samen met het soort gevelisolatie dat je kiest. Wil je spouwmuurisolatie, binnenisolatie of buitenisolatie?

Voordat je je gevel laat isoleren, is het geen overbodige luxe je te laten adviseren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Niet ieder spouwmuur is geschikt voor spouwmuurisolatie en bij binnenisolatie en buitenisolatie zijn er eveneens een aantal zaken om rekening mee te houden. Desondanks is gevelisolatie een zeer interessante investering!

Contacteer een specialist door gebruik te maken van onze offerte service.