Kosten per m2

De kosten van spouwmuurisolatie worden vaak per vierkante meter (m2) uitgedrukt. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal wat gebruikt wordt. Je kunt kiezen voor glaswol of voor steenwol. Ook is het mogelijk om voor isolatieschuim te kiezen of voor isolatiekorrels. Het is slim om iedere mogelijkheid in een offerte op te laten nemen om zo de kosten per m2 per isolatiemateriaal te ontdekken.

Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

Spouwmuurisolatie is een betaalbare manier om je gevel te isoleren. Zeker als je kiest voor isolatieparels. Je kunt dan namelijk een paar gaten in de buitenmuur boren en vervolgens de spouwruimte volspuiten met isolatieparels. Ook kan het glaswol, steenwol of schuim zijn wat je gebruikt. De spouw is een luchtlaag of open ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur van je woning. Hier gaat vaak veel warmte verloren. Het is daarom slim om de spouwmuur goed te isoleren en kun je hoogstwaarschijnlijk fors op de energiekosten besparen.

Wat zijn de kosten per m2?

In de totaalprijs per m2 worden de kosten van het materiaal opgenomen, het aantal arbeidsuren en ook de BTW. Soms zijn er ook kosten voor een hoogwerker. In de regel moet je rekenen op een prijs voor spouwmuurisolatie van €10 euro tot €17 euro per m2.

Wat zijn ongeveer de totale kosten?

Hieronder volgt een overzicht van de spouwmuurisolatie kosten die niet per m2 zijn uitgedrukt. Er is ook geen rekening gehouden met lokale, provinciale of landelijke isolatie subsidies.

Type woning Type isolatie Investering Besparing
Gemiddeld huis Spouwisolatie 2000,- euro 570,- euro p.j.
2-onder-1 kap woning Spouwisolatie 2000,- euro 550,- euro p.j.
Rijtjeswoning Spouwisolatie 750,- euro 200,- euro p.j.
Appartement Spouwisolatie 700,- euro 190,- euro p.j.

Wat kost spouwisolatie precies?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Hoeveel kost een spouwmuurisolatie per vierkante meter?
Vaak betaal je een spouwmuurisolatie per vierkante meter. De prijs hangt af van het materiaal dat je kiest om de spouw mee te vullen en de arbeidskosten van de aannemer die je hebt gekozen. Elk materiaal heeft behalve een andere prijs ook andere kenmerken. Hier volgt een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter per type isolatiemiddel.

Neopixels €25 per vierkante meter
Neopixels zijn een relatief nieuw isolatiemateriaal, ontworpen door BASF, wat op dit moment in Nederland de beste isolatiewaarde heeft. Neopixels zijn zwarte bolletjes die via een klein gat in de gevel de spouw in worden gespoten. Omdat ze klein zijn, kan je hier zelfs de smalste spouw probleemloos mee vullen. De korrels bevatten grafiet wat betekent dat ze niet alleen warmte binnenhouden, maar ook terugkaatsen.

PUR schuim €25 per vierkante meter
PUR schuim is even duur als Neopixels, omdat het ook een erg goede isolatiewaarde heeft. Bovendien wordt het vloeibaar aangebracht waarna het langzaam uitzet. Hierdoor worden alle gaten en kieren gevuld zodat je een naadloze isolatie hebt. Maar omdat PUR wel goed ademt, is het ideaal voor de spouwmuur.

EPS parels €10 per vierkante meter
EPS parels zijn een stuk goedkoper, maar isoleren dan ook niet zo goed. Net als Neopixels zijn dit kleine bolletjes gemaakt van piepschuim die de spouw worden ingeblazen. Je kan hierdoor zelfs de kleinste spouw vullen. Het is echter onmogelijk om piepschuim naadloos in je spouw te krijgen waardoor er altijd kans is op het doordringen van water in je muren.

Glas- en steenwol €8 per vierkante meter
Deze materialen worden vervaardigd in de vorm van vezels die de spouw in worden gespoten. Dit zijn goedkope materialen met een boel voordelen. Ze zijn brandveilig, ze isoleren goed en ze houden niet alleen kou buiten, maar werken ook als geluidsisolatie. Glas- en steenwol zijn niet voor niks de meest gekozen vorm van isolatie op het moment.

Wat is het voordeel van spouwmuurisolatie?

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is toch wel dat het gemakkelijk is aan te brengen en ook dat de kosten per m2 erg laag zijn. Zeker in verhouding met andere manieren om je woning te gaan isoleren. Met spouwmuurisolatie kun je de warmte makkelijker in huis houden en is het mogelijk om ook doorslaand vocht van buitenaf te weren.

Een isolatiebedrijf inhuren?

Wil je weten wat het verschil in prijs is indien je kiest voor het inhuren van een isolatiebedrijf? Wij helpen je graag verder en kunnen je vrijblijvend in contact brengen met isolatiespecialisten in je regio zodat jij het aanbod kunt vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten omdat je een goed beeld van de markt krijgt. Gebruik onze offerte service.

Bekijk ook…

> Kosten
> EPS
> Parels
> Verwijderen
> Energiebedrijven
> Advies