Kosten parels

Als je jouw woning wilt gaan isoleren met parels dan is dat een slimme zet. Isolatieparels zijn namelijk gemakkelijk aan te brengen in de spouwruimte van een muur. Deze ruimte is bij oudere woningen alleen lucht. Vroeger was dit natuurlijk een prima oplossing om de warmte binnen te houden. De techniek van vandaag maakt het mogelijk om nog meer energieverlies tegen te gaan door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal.

Alle nieuwe woningen worden standaard voorzien van een goede spouwmuurisolatie. Woningen die tussen 1925 en 1976 gebouwd zijn hebben zoals eerder genoemd een lege spouw. Het grote voordeel is echter dat isolatieparels gemakkelijk aangebracht kunnen worden in deze ruimte. Ook de kosten van deze parels, maar ook isolatiechips zijn zeer redelijk te noemen.

Wat kost spouwmuurisolatie precies?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Wat zijn de kosten van isolatieparels?

Binnen de verschillende soorten parels zijn er meerdere opties waar je voor kunt kiezen. Het is goed om te weten dat je dus kunt kiezen hoe hoog de isolatiewaarde is. Om een indicatie te geven is het al mogelijk om voor nog geen €10 euro per m2 isolatieparels te krijgen. Vaak is het afhankelijk van de totale oppervlak hoeveel parels er nodig zijn en hoe gemakkelijk ze aangebracht kunnen worden. De totale kosten van een klus zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, de arbeidskosten, de materiaalkosten en de machinekosten.

EPS parels voor het isoleren van je spouwmuur
Eén van de meest gangbare materialen om je spouwmuur of kruipruimte mee te isoleren zijn EPS parels. Dit zijn kleine ronde bolletjes die je zelfs in de kleinste ruimtes kan aanbrengen. Er zijn parels van alleen piepschuim bestaan, maar ook Neopixels parels waar grafiet aan toegevoegd is voor een betere isolatie.

Wat is een spouwmuurisolatie?

Een spouwmuurisolatie is een soort van isolatie aan je gevel. Tussen de binnen- en buitenmuur bevindt zich een lege ruimte die wordt volgespoten met een bepaald isolatiemateriaal. Welk materiaal je gebruikt hangt af van je situatie en je budget. Er zijn verschillende soorten isolatieparels beschikbaar met verschillende isolatiewaarden.

Voor- en nadelen van isolatieparels

Het aanbrengen van isolatieparels is vooral geschikt voor een spouw die smaller is. Omdat de balletjes erg klein zijn, is er een smaller gat in de buitenmuur nodig en kan je kleinere ruimtes er makkelijk mee vullen. Isolatieparels zijn duurzaam en vergaan nauwelijks. Ook laten ze je muur nog steeds goed ademen zodat de vochtafvoer goed blijft lopen. De nadelen van standaard isolatieparels is dat ze geen naadloze isolatie kunnen bieden dus als je last hebt van een vochtige spouw, zal deze vochtig blijven. Ook zijn er materialen beschikbaar die een betere isolatiewaarde hebben. EPS parels worden vaak gebruikt als reparatie van al bestaande spouwmuurisolatie of voor spouwen die te klein zijn voor andere materialen.

Neopixels

Neopixels vormen een uitzondering op de regel. Dit zijn parels gevuld met grafiet die niet alleen warmte binnenhouden maar ook weerkaatsen. Ze zijn erg klein en sluiten goed aan waardoor ze in elke ruimte kunnen worden aangebracht en een praktisch naadloze isolatie kunnen bieden. Daardoor isoleren ze meer dan 20 procent beter dan standaard parels. Neopixels zijn ook duurder per vierkante meter, maar daar krijg je dus wel een aantal voordelen voor terug.

Een voorbeeld van isolatieparels

Om je een voorbeeld te geven kost het isoleren van een tussenwoning met 65 m2 aan oppervlak tussen de €800 euro en de €1150 euro. Natuurlijk is het verstandiger om meerdere offertes op te vragen van een vakman welke je huis kan isoleren. Hierdoor krijg je een exact beeld van de kosten en ook van de mogelijkheden. Let bij het kiezen van een vakman naast de kwaliteit van het materiaal ook op de garantie en of ze zijn aangesloten bij een keurmerk of branchevereniging.

Gebruik snel onze offerte service.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Kosten spouwmuurisolatie
> Kosten EPS isolatie
> Gevelisolatie
> Kosten spouwmuurisolatie m2
> Kosten verwijdering
> Energiebedrijven
> Advies