Kosten verwijdering

Als je een huis gekocht hebt en je wilt de oude spouwmuurisolatie laten verwijderen dan zijn hier natuurlijk kosten aan verbonden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kiest voor het verwijderen van de spouwisolatie.

Een van de redenen kan zijn dat er een lekkage is geweest en dat hierdoor het materiaal is aangetast. Ook kan het gebruikte isolatiemateriaal schadelijk zijn voor de gezondheid. Tevens kan het aanbrengen van nieuwe spouwmuurisolatie zorgen voor een betere isolatie van je woning, winkel of kantoorpand.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Contacteer specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Hoe wordt de spouwmuurisolatie verwijdert?

Eigenlijk gebeurt het spouwmuurisolatie op een soortgelijke manier als het aanbrengen. Nu wordt het materiaal echter niet de spouwmuur ingespoten, maar wordt het er juist uitgezogen. Een grote stofzuiger zorgt ervoor dat al het materiaal verwijdert wordt als er ooit isolatiechips of parels ingespoten zijn. Bij andere vormen van spouwisolatie zal vaak ook het een en ander opengebroken moeten worden.

Wat zijn de kosten voor het verwijderen?

Door bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen voor het laten verwijderen van de spouwmuurisolatie is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten. Natuurlijk kun je een korting krijgen als ze ook het nieuwe materiaal mogen aanbrengen. Er zijn immers geen extra voorrijkosten.

Wie verwijdert het materiaal?

Het is goed om te kijken naar de verschillende bedrijven welke je spouwmuurisolatie kunnen verwijderen en ook kunnen aanbrengen. Door te kiezen voor een goed bedrijf met veel ervaring en aangesloten is bij een vakvereniging of een keurmerk in bezit heeft, zullen zij op een vakkundige manier het materiaal laten verwijderen.

Wat moet je weten over het verwijderen van je spouwmuurisolatie?
Als er dertig of meer jaar geleden spouwmuurisolatie in je woning is aangebracht is er kans dat deze oud is geworden of is verzakt. De materialen zijn verouderd en kunnen nu problemen opleveren met vocht en koude plekken op je muur. Als dit het geval is, zal je je oude spouwmuurisolatie moeten laten herstellen of verwijderen zodat je weer van volledige bescherming kan genieten. Hoe gaat dit in zijn werk?

Redenen voor het verwijderen van de oude isolatie

Er zijn meestal twee redenen waarom je de oude isolatie moet verwijderen. Je kan het simpelweg verplaatsen met nieuw materiaal. Oude isolatiematerialen (UF-schuim, kunststof parels en steenwol) zijn nu vervangen voor veel beter presterende materialen. Voor betere isolatie kan je dus overwegen je oude materiaal te verwijderen en te vervangen.

Een andere reden kan zijn dat het oude materiaal naar beneden is gezakt en je muren dus niet meer compleet gevuld zijn. Hierdoor is de top van je muur niet geïsoleerd en kunnen er koudebruggen ontstaan en vocht door de muren naar binnen trekken.

De werkwijze

Het hangt van het materiaal af dat zich in je spouw bevindt, maar over het algemeen wordt dit verwijderd door een paar stenen uit je spouw te halen of een aantal gaten in de spouw te boren en het materiaal er zo uit te halen. Als de spouw schoon is, kan deze opnieuw worden gevuld met moderne materialen en wordt alles weer netjes teruggezet.

Is herstel mogelijk?

In sommige gevallen is herstel van de spouwmuur isolatie ook mogelijk. Als er bijvoorbeeld steenwol gebruikt is, wat tegenwoordig nog steeds een veel gebruikt isolatiemateriaal is, kan dit simpelweg worden herschikt bijgevuld waar nodig. De specialist die de werkzaamheden zal uitvoeren kan dit controleren en advies geven over welke aanpak het beste is voor jou.

Een isolatiebedrijf inhuren?

Wil je weten wat het verschil in prijs is indien je kiest voor het inhuren van een isolatiebedrijf? Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten omdat je een goed beeld van de markt krijgt. Gebruik onze offerte service om in contact te komen met isolatiebedrijven in je regio.